Home

Achtergrond 198 x bekeken

Respons mobiliteitscentrum overtreft verwachting

Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw, dat sinds dinsdag geopend is, heeft tot nu toe achtentwintig vacatures binnengekregen van werkgevers en acht ingeschreven werknemers.

Er zijn nog geen werknemers die via het centrum een baan vonden. Daarnaast is er contact met tien andere kandidaten. Volgens een woordvoerder overtreft dat de verwachtingen. Het centrum gaat ervan uit binnen een jaar duizend vacatures te krijgen.

Het Mobiliteitscentrum is een digitaal portaal waar werkgevers en werknemers in de glastuinbouw aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het is bedoeld om werknemers die op straat komen te staan snel aan een baan te helpen. Anderzijds helpt het werkgevers vacatures in te vullen. De bemiddeling is voor beide partijen kosteloos. De meeste werkgevers vragen momenteel naar managers, bedrijfsleiders en assistent-bedrijfsleiders.

Werkzoekenden zijn van alle niveaus. "We hebben zelfs een tuinder die gesaneerd is en toch verder wil in de tuinbouw", aldus de woordvoerder. Vooral in het Westland is vraag naar personeel, terwijl werknemers hoofdzakelijk uit Brabant en Drenthe komen. Over de te verwachten aanmeldingen kan de woordvoerder weinig zeggen, gezien het nog relatief kleine aantal aanmeldingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.