Home

Achtergrond

Rapport Markermeer en IJmeer naar Huizinga

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat neemt maandag een rapport over de toekomst van het Markermeer en IJmeer in ontvangst.

In het stuk staan voorstellen voor natuurmaatregelen die ervoor moeten zorgen dat de wateren uitgroeien tot een van de grootste Europese natte natuurgebieden.

Het rapport is opgesteld door de stuurgroep Markermeer-IJmeer, waarin de provincies Flevoland en Noord-Holland en verscheidene maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd zijn. De maatregelen moeten behalve ecologische winst ook meer recreatiemogelijkheden, natuurbeleving en betere stedelijke kwaliteit opleveren.

Binnenkort neemt het kabinet enkele besluiten die belangrijk zijn voor de toekomst van het Markermeer. Zo wordt besloten over woningbouw bij Almere en het openbaar vervoer tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad. De voorstellen van de stuurgroep om de ecologie van het Markermeer en IJmeer te verbeteren, worden meegenomen in de besluitvorming.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.