Home

Achtergrond 2 reacties

Raadsenquête Noord-Zuidlijn van start

De commissie die namens de Amsterdamse gemeenteraad een enquête uitvoert naar de besluitvorming rond de Noord-Zuidlijn gaat maandag van start.

Onder voorzitterschap van CDA-fractieleider Maurice Limmen vindt de komende weken een groot aantal openbare verhoren plaats.

Een van de eersten die tijdens de raadsenquête aan bod komt is maandag burgemeester Ernst Bakker van Hilversum, oud-wethouder in de hoofdstad. Op de lijst met betrokken politici, ambtenaren en adviseurs die gehoord worden, staan ook de namen van oud-minister Tineke Netelenbos en voormalig wethouder Geert Dales.

De openbare verhoren duren tot 29 september. Naar verwachting komt de commissie dit najaar met de conclusies van het onderzoek naar buiten.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Dit soort grote projecten loopt financieel gezien altijd gierend uit de hand,maar als ze dat van te voren gezegd hadden waren ze ook niet uitgevoerd,uit ervaring konden ze dit weten

  • no-profile-image

    Leen

    Laat de Gemeenteraad van Amsterdam maar schuiven. Dit traject van ca. 10 kilometer gaat n.a.w. 3,1 miljard kosten. Dat is slechts 310000 Euro per meter. Voor die ene meter kun je bij een boer 1500000 liter melk kopen of 4340000 kilo uien. Wat zijn we toch weer verschrikkelijk goedkoop en efficiënt.

Of registreer je om te kunnen reageren.