Home

Achtergrond 1 reactie

PvdA: hoger inkomen met erfenis meer belasten

De PvdA wil in deze tijd van economische crisis mensen met een hoog inkomen zwaarder belasten als zij een erfenis ontvangen dan mensen die minder vermogend zijn.

Tweede Kamerlid Paul Tang van de regeringspartij bevestigde vrijdag een bericht in de Telegraaf dat de PvdA de mogelijkheden hiertoe wil laten onderzoeken. "Wat mij betreft kan een student met een studieschuld anders behandeld worden dan een vijftiger met een tweede huis en een boot'', aldus Tang.

Hij zal zijn voorstellen voor erfbelasting binnenkort doen tijdens de behandeling van de plannen van staatssecretaris Jan Kees de Jager voor aanpassing van de successierechten. Onder het mom van de ,,sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen'' wil de PvdA verder dat het kabinet voor de langere termijn onderzoekt hoe de lasten verdeeld moeten worden.

De partij denkt ook na over een nieuw toptarief van 60 procent voor mensen die meer verdienen dan de Balkenende-norm (181.000 euro).

Eerder werd al bekend dat het kabinet met Prinsjesdag een serie verkenningen zal bekendmaken om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Die moeten uitwijzen hoe de overheid kan besparen op terreinen als de arbeidsmarkt en de woningmarkt. Tang benadrukt daarbij dat voor de PvdA de "discussie geheel open'' ligt en dat de sociaal democraten inzetten ,,op een eerlijke verdeling van de lasten''.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Afleidingsmanoeuvre van de het bonussenprobleem,gewoon de bonussen belasten met 90 % BELASTING en ook de hoge inkomens zwaarder belasten

Of registreer je om te kunnen reageren.