Home

Achtergrond 171 x bekeken

PvdA Amsterdam: haast met nieuwe taxiwet

De Amsterdamse afdeling van de PvdA is een petitie op internet begonnen waarin zij politiek Den Haag oproept haast te maken met de nieuwe Taxiwet.

Volgens de sociaaldemocraten moet die wet er zo snel mogelijk en zo nodig via een noodprocedure komen. De petitie is gericht aan staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) en de Eerste en de Tweede Kamer.

PvdA-gemeenteraadslid Myriam Bergervoet maakte dit vandaag bekend. Huizinga hoopt dat de wet in de loop van volgend jaar in werking kan treden, maar dat duurt volgens de politica te lang. Mensen kunnen de petitie ondertekenen via de website www.petities.nl.
De nieuwe regels houden onder meer in dat alleen chauffeurs die zijn aangesloten bij een centrale op taxistandplaatsen mogen staan. Nu mogen ook de zogeheten vrije rijders zich daar vertonen.

In Amsterdam zijn al jaren grote problemen met taxi's. Er zijn veel klachten over chauffeurs die korte ritten weigeren, klanten intimideren of de weg niet kennen. In juli kwam een 44-jarige man om nadat een taxirijder hem had neergeslagen op het Leidseplein.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.