Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Publiek wordt misleid met vitamines'

Het publiek wordt op het verkeerde been gezet met reclames waarin wordt gesteld dat vitamines en voedingssupplementen zorgen voor meer weerstand.

"Dat klopt niet'', zegt een woordvoerster van het Voedingscentrum in Den Haag.

Nu de R weer in de maand is, maken producenten van vitaminetabletten en voedingssupplementen weer reclame voor hun producten waarmee mensen meer weerstand voor de wintermaanden kunnen opbouwen. Het Voedingscentrum stoort zich daaraan, omdat het niet waar is. "Er zijn stoffen die een rol spelen bij het in stand houden van de weerstand maar meer van die voedingsstoffen leveren niet meer weerstand'', aldus de woordvoerster.

"Vroeger zouden vitamines wellicht zin hebben gehad omdat er toen minder verse producten en variatie hierin van producten voorhanden waren, maar dat is nu niet meer het geval. Je hebt in de zomerperiode dezelfde voedingsstoffen nodig als in de wintermaanden. Bovendien, als je een goede gezondheid wilt hebben, moet je het hele jaar goed voor jezelf zorgen.''

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, wordt wel aangeraden foliumzuur en vitamine D tot zich te nemen. Ook voor jonge kinderen en ouderen is extra vitamine D goed. Binnenkort verschijnt in Europees verband een lijst met gezondheidsclaims die onder bepaalde voorwaarde (samenstelling) gebruikt mogen worden. Daaronder vallen ook vitamines en voedingssupplementen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.