Home

Achtergrond 205 x bekeken

Publiek stroomt toe in centrum Den Haag

Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag, waarvan de traditionele rijtoer van koningin Beatrix voor velen het hoogtepunt is.

Terwijl het trambedrijf HTM de route rijklaar maakt door touwen in de rails de leggen, zoeken steeds meer belangstellenden een plaatsje langs de straten tussen paleis Noordeinde en het Binnenhof. Echt druk was het rond half elf echter nog niet.

Van de extra veiligheidsmaatregelen die na het Koninginnedagdrama in Apeldoorn zijn getroffen, merken de meeste bezoekers weinig. Langs de route zijn als extra versperring onder meer betonnen bloembakken geplaatst. "Je moet je niet gek laten maken door een eenling'', vindt Morry Kin uit Staphorst. Zij is met een groep familieleden en vrienden in klederdracht neergestreken op de Lange Vijverberg, nabij de Hofvijver. "En als ze het met een paar bloembakken kunnen oplossen, is dat mooi'', zegt de Staphorstse.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.