Home

Achtergrond

’Provocerend’ T-shirt preventief afgepakt

De politie heeft zaterdag in Galder ongeveer vijftien T-shirts opgehaald om felle reacties op het bloemencorso van Zundert te voorkomen.

De makers hadden op het shirt de tekst ’Liever Mexicaanse griep dan corsokoorts’ laten drukken, vertelde een politiewoordvoerster maandag naar aanleiding van een bericht op de internetpagina van BN/De Stem.

Het was onder anderen burgemeester Leny Poppe-de Looff van Zundert die de politie alarmeerde over de plannen van de makers uit Galder om naar het corso van Zundert te komen. De politie benadrukt dat de T-shirts formeel niet in beslag zijn genomen, dat er geen strafrechtelijk onderzoek loopt en dat het niet ging om de tekst. ”Het corso is heilig in Zundert. Onrust op zo’n groot evenement wil je ter bescherming van beide partijen voorkomen”, legde de politie uit. De groep uit Galder krijgt de shirts vermoedelijk binnenkort weer terug.

Het bloemencorso van Zundert is het grootste dahliacorso ter wereld. Er waren zondag meer dan 60.000 mensen om de optocht te zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.