Home

Achtergrond

Provincie: veel extra herrie tweede Kaagbaan

Zuid-Holland voorziet dat uitbreiding van Schiphol met een tweede Kaagbaan zal leiden tot een forse toename van de geluidshinder in het noorden van de provincie.

Gedeputeerde Staten (GS) heeft verkeersminister Camiel Eurlings daar in een brief voor gewaarschuwd, zo meldde het provinciebestuur vrijdag.

De provincie Zuid-Holland heeft een onafhankelijk adviesbureau ingeschakeld. Dat heeft becijferd dat het aantal mensen in het noorden van de provincie dat ernstige geluidshinder ondervindt van het vliegverkeer van en naar Schiphol, met 17 procent zal toenemen als er een zesde start- en landingsbaan parallel aan de Kaagbaan komt.

De brief van GS aan Eurlings en zijn collega Jacqueline Cramer (VROM) is volgens de provincie een reactie op de nieuwe Luchtvaartnota. Daarin houdt Eurlings de mogelijkheid voor de aanleg van een tweede Kaagbaan open. Ook de luchthaven zelf wil die optie tot uitbreiding graag op tafel houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.