Home

Achtergrond 265 x bekeken

Provincie eist stillegging fabriek De Heus Ravenstein

De provincie Noord- Brabant eist dat De Heus Voeders zijn fabriek in Ravenstein binnen twee weken stil legt.

Een brief van die strekking ging vorige week naar het hoofdkantoor van De Heus in Ede. De provincie eist dit omdat de fabriek meer voer heeft geproduceerd dan het volgens de geldende milieuvergunning mag.

De Heus heeft tot nu toe dit jaar bijna 197.000 ton voer geproduceerd. De milieuvergunning staat slechts een hoeveelheid van 140.000 ton toe. Sluit De Heus de fabriek niet, dan overweegt de provincie bestuursrechtelijke dwang. Ook strafrechtelijke maatregelen sluit de provincie niet uit.

De huidige situatie rond de fabriek in Ravenstein is ontstaan doordat de Raad van State op 16 september de nieuwe milieuvergunning voor een productie van 225.000 ton die de provincie had verleend aan het bedrijf, vernietigde. Daardoor valt de fabriek terug op de oude milieuvergunning die uitgaat van 140.000 ton. De provincie constateert nu dat er op dit moment geen zicht is op legalisatie van de activiteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.