Home

Achtergrond

Proefkonijn wil niet worden vergeten

Veel baasjes leggen komende zondag hun huisdier nog eens extra in de watten, maar miljoenen andere beesten hebben het een stuk minder goed.

Heel veel dieren krijgen geen extra aai, knuffel, kluif of mandje. Zij worden voor proeven ingezet, verorberd, verwaarloosd, mishandeld, doorgefokt, gedumpt, opeengepakt of verhandeld. Voor hen roept de Dierenbescherming 5 oktober voor de tweede maal uit tot Vergeten Dierendag.

Met een spotje op televisie en internet brengt de dierenorganisatie deze dieren onder de aandacht van het publiek. Zo begint de spot met een proefkonijn die een spuit in het oog krijgt. Ook hangt de organisatie in bushokjes speciale posters op en past ze de eigen website aan. Werelddierendag op 4 oktober gaat aan de organisatie voorbij. Ze heeft er niets meer mee. Ze noemt deze dag "commercieel uitgehold''.

De Dierenbescherming vraagt steunbetuigers juist op 5 oktober de dieren die het slecht hebben, niet te vergeten. Dat kunnen zij aangeven door een dier in hun handpalm te tekenen. Bekende Nederlanders als Ruud de Wild, Nicolette Kluiver, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber doen dit ook. Zij delen op de Dam in Amsterdam bovendien 'dierenhandtekeningen' uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.