Home

Achtergrond 183 x bekeken

Proef met windmolens boven het spoor

Boven een goederenspoorlijn nabij Vlissingen komt een proefopstelling van windturbines boven het spoor.

Met deze proef willen spoorbeheerder ProRail en Evelop, onderdeel van Eneco, onderzoeken of het spoor zich op die manier van groene energie kan voorzien. De twee partijen ondertekenden vanochtend een samenwerkingsovereenkomst om de windmolens te ontwikkelen.
Voor de proef moeten speciale masten worden ontworpen die op twee poten staan. De treinen kunnen er dan onderdoor rijden.

De initiatiefnemers houden de proef in het Sloegebied. De bouw begint naar verwachting in 2011. In 2012 zal de eerste elektriciteit worden geleverd. ,,In overleg met gemeenten, provincie en andere belanghebbenden, wordt nog onderzocht hoeveel turbines kunnen worden geplaatst'', liet ProRail op de Dag van de Duurzaamheid weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.