Home

Achtergrond 229 x bekeken

Productschap steunt landbouwbeurzen

Het Productschap Akkerbouw (PA) steekt volgend jaar 63.760 euro in de beursnoteringen van Landbouwbeurs Noord-en Centraal Nederland (LNCN) en Goes.

Dat zei secretaris Matthé Elema gisteren in Emmeloord op de eerste bijeenkomst van LNCN, de nieuwe beursvereniging die is ontstaan uit een fusie van Emmeloord en Dronten.

Het PA steunt de noteringen omdat het belang van betrouwbare markt- en prijsinformatie belangrijker wordt, zei Elema. "De prijzen op de markt worden beweeglijker. En door de schaalvergroting zijn er minder bedrijven waardoor informatie minder publiekelijk wordt."

LNCN-voorzitter Jan Douma constateert dat meer dan 90 procent van de transactiemeldingen, waar de commissies hun noteringen op baseren, afkomstig zijn van het productschap of de handel. "Daarom gaan we telers belonen als ze transacties melden. Ook maken we het melden gemakkelijker."

Of registreer je om te kunnen reageren.