Home

Achtergrond 257 x bekeken 1 reactie

Productschap buigt zich over graanplan

Het Productschap Akkerbouw buigt zich over het plan van LTO-Akkerbouw om de bijmengplicht van biobrandstof te koppelen aan de graanprijs.

Voorzitter Theo Meijer stelde vandaag kennis en ervaring beschikbaar om het plan uit te werken. "Slechte tijden vragen nieuwe impulsen", aldus in de bestuursvergadering Meijer.

Voorzitter Jaap Haanstra van de LTO-Akkerbouw vindt dat er wat moet gebeuren aan de slechte situatie in de akkerbouw. "Graan is de spil in de akkerbouw. Wij pleiten voor een systeem waarbij meer bio-ethanol wordt bijgemengd als de graanprijs laag is en omgekeerd."

Haanstra roept andere partijen in de akkerbouwketen op zich ook over het plan te buigen. "Want het heeft ook gevolgen voor hen. Het ministerie van landbouw heeft al aangegeven mee te willen denken."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Tot nu toe is er weinig gedaan om de graanmarkt te ontlasten.Bij mij in de buurt is een Stokerij die 50 ton graan per dag kan verstoken.Wacht al 3 maanden op vergunning.Alle graanboeren hebben hun schuren vol,wij ook.Het is om radeloos van te worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.