Home

Achtergrond 174 x bekeken

Prinsjesdag met sombere boodschap

Het is de derde dinsdag van september en dus Prinsjesdag.

Minister Wouter Bos (Financien) presenteert om 15.00 uur in de Tweede Kamer de kabinetsplannen voor volgend jaar. Daarvoor heeft koningin Beatrix in de traditionele troonrede al op hoofdlijnen geschetst hoe ons land ervoor staat en wat de burger te wachten staat.

Vele belangstellenden zullen zich in Den Haag rond de route opstellen om de gang van de majesteit in de gouden koets richting de Ridderzaal te aanschouwen.

Zoals vaker zijn vrijwel alle plannen de afgelopen weken al uitgelekt. Bovendien ligt sinds zaterdag de hele miljoenennota via RTL Nieuws op straat. Duidelijk is daarom dat Prinsjesdag vooral een dag met een sombere boodschap wordt, omdat de recessie nog lange tijd tot forse ingrepen zal leiden. Om de begroting op orde te krijgen zijn voor de langere termijn miljardenbezuinigingen noodzakelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.