Home

Achtergrond 266 x bekeken

Prijzen bolbloemen verbeterd

De bloemenprijzen schoten afgelopen week omhoog en de prijsindex van het Vakblad voor de Bloemisterij ging voor het eerst sinds lange tijd door de psychologisch belangrijke grens van 100 punten.

De lagere temperaturen en de aankopen voor de verleidelijke trouwdatum 9-9-2009 deden de afzetmarkt goed. Het deed de balans voor het eerst sinds ruim een jaar voor de meeste bolbloemen weer eens de goede kant opslaan.

Contrast

Desalniettemin is het contrast met voorgaande jaren nog altijd fors. In de achterliggende verslagweek werden bij FloraHolland exact evenveel bolbloemen aangevoerd als vorige week en de prijzen stegen met bijna 20 procent tot 22 cent gemiddeld. Vorig jaar was de aanvoer vrijwel identiek en werd gemiddeld 25 cent gegeven.

De tulpenaanvoer lag deze week op 300.000 stuks en die deden het weer een dikke cent beter dan vorige week. De gemiddelde prijs kwam nu uit op 19cent . De aanvoer ligt daarmee 8 procent lager dan vorig jaar en de prijzen 4 cent lager.

Lelies

De lelies profiteerden aanzienlijk van de aangetrokken vraag. Over de gehele linie kwam er ongeveer 5 cent bij, terwijl de aanvoer licht toenam tot 8,4 miljoen stuks.

Het is nog lang geen vetpot maar het geeft de burger weer wat moed. Voor de komende weken mag enig verder optimisme worden uitgesproken, mits de temperatuur beneden de 20 graden blijft in geheel West-Europa. Optimisme, omdat de promotiecampagnes vanuit de LPC van start gaan. En omdat op de Dankeschöntag van 24 september in Duitsland de lelie de hoofdbloem is in een aantal mooie acties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.