Home

Achtergrond

Prijs voor nieuwe visserijmethode

Het Wereld Natuur Fonds heeft Australische wetenschappers onderscheiden met de Slimme Netten-prijs.

De Australiërs hebben een nieuwe methode voor de vangst van tonijn en zwaardvis ontwikkeld die ertoe leidt dat er veel minder zeevogels in de netten terechtkomen dan bij de nu gebruikte methoden het geval is. Dat heeft de milieuorganisatie donderdag bekendgemaakt.

Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. Jaarlijks worden naar schatting 300.000 zeevogels het slachtoffer van de visserij op de twee soorten.

De wetenschappers ontwikkelden een systeem waarbij de netten met lokaas zich diep onder het wateroppervlak bevinden. Daardoor kunnen zeevogels als albatrossen en pijlstormvogels niet meer bij het aas, waardoor ze niet langer het risico lopen in het net vast te komen zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.