Home

Achtergrond 188 x bekeken

'Preventief fouilleren niet effectief'

Criminaliteit neemt niet af door preventief fouilleren. Dat stelt de Haagse Stadspartij donderdag op basis van een onderzoek naar het effect van de maatregel in de Hofstad.

Het aantal gevonden wapens en het aantal arrestanten is sinds het invoeren van de maatregel niet gestegen, zo stelt de partij.
Ook klaagt de bewonerscommissie van de Stationsbuurt volgens lijsttrekker Joris Wijsmuller dat de opvallende acties van de politie niet goed zijn voor het imago van de wijk. "Het ligt voor de hand om in een tijd waarin het Rijk wil bezuinigen op politiecapaciteit een paardenmiddel als preventief fouilleren ter discussie te stellen'', aldus Wijsmuller.

De Haagse Stadspartij heeft het onderzoek donderdag aangeboden aan burgemeester Jozias van Aartsen. De fractie wil het onderwerp binnenkort bespreken in de gemeenteraad. Den Haag voerde de maatregel vier jaar geleden in om de veiligheid in het centrum te vergroten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.