Home

Achtergrond 244 x bekeken

'Postbedrijf Sandd in de verkoop'

De eigenaren van postbedrijf Sandd willen af van hun belangen.

Onder meer het Franse La Poste en Deutsche Post zouden interesse hebben in het tweede postbedrijf van Nederland. Mogelijk wordt nieuws over het verkoopproces de komende weken al bekend.

Sandd is eigendom van drie investeringsfondsen. Naast meerderheidsaandeelhouder Trimoteur, hebben Fortis en NIB Capital een belang in het concern. Volgens een bron rond Sandd willen de laatste twee nu van hun aandelenbezit af en wordt gewerkt aan een exitstrategie. Twee bronnen uit de financiële wereld zeiden dat er sprake is van een verkoopproces.

De kleine Nederlandse investeringsmaatschappij Trimoteur heeft altijd gezegd uiteindelijk te willen verkopen. "Het exitproces is ingezet in 2006 met de verwachting dat er in 2006 zou worden geliberaliseerd. Dat is pas twee jaar later gebeurd.''

Voor de investeerders hangt de beslissing uit te stappen samen met de liberalisering van de postmarkt. Sinds april is de markt in Nederland volledig vrijgegeven, waardoor marktleider TNT zijn laatste monopolie op de bezorging van brieven minder dan 50 gram kwijtraakte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.