Home

Achtergrond

Politiebond wil landelijke richtlijn evenementen

De politievakbond ACP wil dat er één landelijke richtlijn komt voor de verstrekking van vergunningen voor grote evenementen.

Dat meldde de bond vandaag, mede naar aanleiding van de rellen vorige maand tijdens een strandfeest in Hoek van Holland waarbij een dode viel.

"Wij wachten de uitkomsten af van het onderzoek naar wat er in Hoek van Holland is gebeurd'', zei voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP. Maar een uniforme richtlijn voor het hele land zou volgens de vakbond de veiligheid van bezoekers én agenten bij grootschalige evenementen ten goede komen.

De ACP wil dat vooraf precies wordt bepaald wat er voor, tijdens en na een evenement van alle betrokken partijen wordt verwacht. Alleen partijen die aan die voorwaarde voldoen, krijgen wat de politiebond betreft nog een vergunning voor een groot evenement.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.