Home

Achtergrond 144 x bekeken

Politici kunnen aan de slag met kabinetsplannen

De partijen in de Eerste en Tweede Kamer kunnen vanaf vrijdagmiddag aan de slag.

Ze krijgen onder embargo de plannen van het kabinet voor volgend jaar, die komende dinsdag op Prinsjesdag pas officieel worden gepresenteerd.

De media, die in het verleden ook de stukken onder embargo kregen, moeten dit jaar wachten tot Prinsjesdag zelf. Dat betekent overigens niet dat zij de komende dagen stilzitten. De jacht is voor hen geopend.

Voorgaande jaren lekten de plannen steeds vroegtijdig uit. De afgelopen weken is er daarom veel overleg over een nieuwe embargoregeling geweest. Uiteindelijk probeerde premier Jan Peter Balkenende met de nu gekozen oplossing de Eerste en Tweede Kamer tevreden te stellen. De Senaat wilde namelijk niet dat koningin Beatrix op Prinsjesdag maatregelen moest aankondigen die eerder al waren bekendgemaakt. De Tweede Kamer drong aan op voldoende voorbereidingstijd om het debat over de kabinetsplannen na Prinsjesdag te kunnen voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.