Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Poetin praat met oliereuzen over gasprojecten'

De Russische premier Vladimir Poetin wil de topmannen van 's werelds grootste olieconcerns spreken over hun eventuele deelname aan gasprojecten op het schiereiland Yamal.

Dat heeft een woordvoerder van Poetin zondag gezegd tegen persbureau Reuters. Poetin heeft volgens de zegsman onder andere de bestuursvoorzitters van Shell, Total, Exxon Mobil, ConocoPhilips en Petronas uitgenodigd. Hij hoopt dat ze zijn staatsgasbedrijf Gazprom kunnen helpen bij het ontginnen van de gasvelden op en rond Yamal, dat in het poolgebied ligt.

De huidige velden van Gazprom in Siberië beginnen uitgeput te raken en het moet om dat verschijnsel op te vangen investeren in nieuwe projecten. Naast de werkzaamheden op Yamal loopt er nog een project in de Barentszzee. Gazprom is de grootste gasleverancier ter wereld. Het bedrijf wil een derde van de Europese gasmarkt in handen krijgen. Nu is het marktaandeel nog 25 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.