Home

Achtergrond 187 x bekeken

Piloot Transavia opgepakt om 'dodenvluchten'

De Spaanse politie heeft dinsdag op de luchthaven van Valencia een piloot van de Nederlandse vliegmaatschappij Transavia opgepakt die verdacht wordt van het uitvoeren van zogenoemde dodenvluchten tijdens de militaire dictatuur in Argentinië.

Dat heeft de Spaanse krant El País vandaag gemeld. De piloot zou om 14.30 naar Amsterdam vliegen, maar hij werd kort voor de vlucht opgepakt op verzoek van de Argentijnse justitie. De passagiers liepen enkele uren vertraging op.

De Argentijnse junta, die tussen 1976 en 1983 aan de macht was, rekende onder meer met tegenstanders af door hen boven zee uit vliegtuigen te gooien.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon het verhaal in de Spaanse krant woensdag bevestigen. Volgens een woordvoerder heeft de piloot zowel een Nederlands als een Argentijns paspoort. Verder meldde hij dat er geen verzoek om consulaire bijstand is ingediend.

Transavia noemt de arrestatie "een vervelende kwestie voor een van onze medewerkers''. Volgens een woordvoerster heeft de luchtvaartmaatschappij nieuwe bemanning moeten invliegen om de passagiers alsnog op de plaats van bestemming te krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.