Home

Achtergrond 183 x bekeken

Personen onwel door ammoniaklek

Verscheidene mensen hebben ademhalingsproblemen opgelopen door een ammoniaklek bij een slachtafvalverwerkingsbedrijf in Goor.

Zij zijn behandeld in een ambulance. Dat meldde de brandweer dinsdag. De politie heeft een gebied van 100 meter rond het bedrijfsterrein afgezet. Het is nog onduidelijk of personeel of mensen uit de omgeving onwel zijn geworden en om hoeveel slachtoffers het exact gaat.

Twee medewerkers van het bedrijf waren bezig met een tank met ammoniak toen de leiding afbrak. Het is nog onduidelijk hoeveel ammoniak is vrijgekomen. Volgens de brandweer is er geen direct gevaar voor de volksgezondheid. Het gat is inmiddels provisorisch gedicht. De brandweer werkt aan een definitieve afdichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.