Home

Achtergrond 259 x bekeken 1 reactie

Palestinakomitee voert actie tegen AH

Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) grijpt de vredesweek aan om actie te voeren tegen de verkoop van Israëlische producten door Albert Heijn.

Donderdag en vrijdag roept de pro-Palestijnse groep in meerdere steden, waaronder de vier grote, het winkelend publiek op geen Israelische waren te kopen. Dat liet het NPK dinsdagavond weten.

Onder het motto 'Koop geen Israëlische apartheid' protesteert de groep tegen het Israëlische beleid ten aanzien van de Palestijnen en tegen de oorlogsmisdaden die Israël volgens een recent VN-rapport heeft gepleegd in de Gazastrook. Volgens de VN-commissie Goldstone hebben zowel Hamas als Israël in de gevechten van eind vorig jaar misdaden tegen de menselijkheid begaan.

Albert Heijn is niet op de hoogte gesteld van de actie, aldus een woordvoerder van de supermarkt. Hij zei dat het PKN eerder wel aan het bedrijf heeft laten weten "geen voorstander te zijn van de verkoop van producten als Israëlisch, terwijl ze uit bezette gebieden komen''. Albert Heijn laat de keuze aan zijn klanten, aldus de zegsman. "En wij houden ons aan wet- en regelgeving. Als de overheid zou beslissen dat we bepaalde goederen niet mogen verkopen, dan doen we dat niet.''

Albert Heijn verkoopt vooral seizoensproducten uit Israël, zoals citrusvruchten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vraag

    Ze ageren wel tegen Israel en raken daar ook hun Arabische geloofsbroeders mee... ze boycotten niet de Saudi's, die hebben de macht in het MO...
    Vreemd comite...

Of registreer je om te kunnen reageren.