Home

Achtergrond

PVV en PvdA verliezen in peiling

De PVV en de PvdA verliezen beide twee zetels in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, die hij zondag publiceerde.

D66 en de VVD winnen er beide twee. D66 komt daarmee uit op 23 zetels, het hoogste aantal sinds 1995. De VVD komt uit op achttien zetels.

GroenLinks wint een zetel en stijgt naar dertien, het CDA verloor er een en komt uit op 29 zetels. Door het verlies van de PVV komt de partij van Geert Wilders uit op 28 zetels, het laagste aantal in een half jaar. De PvdA staat nu op vijftien zetels.

De Algemene Beschouwingen hebben invloed gehad op de peiling, aldus De Hond. Voor de SP (13), ChristenUnie (6), SGP (2), de Partij voor de Dieren (1) en Trots op Nederland (1) veranderde er niets ten opzichte van vorige week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.