Home

Achtergrond 209 x bekeken

Overleg kwaliteitssystemen veetransport nog gaande

Veetrans, Saveetra en NBHV gaan binnenkort verder overleggen over de samenvoeging van de kwaliteitssystemen voor veetransport van hun organisaties.

Dat meldt bestuurslid Peter Boemaars van Veetrans. Ook voorzitter Piet Thijsse van de Nederlandse bond van Handelaren in Vee (NBHV) bevestigt dat het overleg tussen de partijen volop gaande is.

De NBHV verwacht voor het eind van het jaar de accreditatie van het kwaliteitssysteem Dierwaardig Vervoer rond te hebben. Er is een tweede audit geweest door de Raad voor Accreditatie, meldt de bond in zijn ledenblad.

Boemaars ziet geen problemen opdoemen doordat Dierwaardig Vervoer op korte termijn een accreditatie verwacht. "Het zijn paralleltrajecten. We volgen naast de gesprekken over samenvoeging beide het eigen traject. Mogelijk kunnen we een en ander straks samenvoegen tot nog iets beters." Volgens Boemaars is bij de partijen een duidelijke wil en intentie om tot goede afspraken te komen. Piet Thijsse bevestigt dit.

Het kwaliteitssysteem van Veetrans wacht nog op goedkeuring van de VWA, meldt Boemaars.

Of registreer je om te kunnen reageren.