Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Overheid laks met betalen'

Overheidsinstanties die werkzaamheden laten uitvoeren door technische installatiebedrijven, betalen facturen gemiddeld pas na vijftig dagen, terwijl de gangbare betalingstermijn dertig dagen bedraagt.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche.

De betalingstermijn van vijftig dagen staat volgens de brancheorganisatie haaks op het voornemen van het kabinet om de termijn juist terug te brengen van 45 naar 30 dagen en daarmee de lasten van de huidige crisis voor het bedrijfsleven te verlichten.

Het onderzoek, uitgevoerd door Intrum Justitia, laat zien dat de overheid in vergelijking met vier jaar geleden lakser is geworden met het betalen van facturen. De betalingstermijn bedroeg in 2005 nog 44 dagen en is nu opgelopen tot vijftig dagen.

Zaterdag meldde ook het tv-programma EenVandaag dat de overheid laks is met betalen. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) zei daarop binnenkort met eigen cijfers te komen over het betaalgedrag van de overheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.