Home

Achtergrond

Overheid betaalt nog steeds traag

De overheid is nog steeds laat met betalen. Begin dit jaar beloofde het kabinet openstaande rekeningen eerder te betalen, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat de overheid sindsdien juist trager is gaan betalen.

Dat bleek vandaag uit onderzoek in opdracht van het televisieprogramma EénVandaag.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse zaken beloofde in april nog dat facturen binnen dertig dagen zouden worden voldaan. Op dat moment gebeurde dat in de praktijk gemiddeld binnen 48 dagen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de overheid niet sneller is gaan betalen. Gemiddeld staan facturen nu 49 dagen open.

Ruim 60 procent van de ondernemers beoordeelt het betalingsgedrag van de overheid ,,matig tot slecht''. Vooral kleine en middelgrote bedrijven raken door de late betalingen soms in grote problemen. Ter Horst zegt in een reactie dat haar ministerie binnenkort met eigen cijfers komt over de overheidsbetalingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.