Home

Achtergrond 201 x bekeken

Oud-premier: Poetin hield Jeltsin in gouden kooi

De Russische oud-president Boris Jeltsin geloofde in de laatste jaren dat hij president was, dat zijn telefoons werden afgeluisterd en dat hij in een 'gouden kooi' leefde, die zijn opvolger Vladimir Poetin, de huidige premier, voor hem had gebouwd.

Jeltsin beperkte op bevel van Poetin ook het het aantal bezoekers dat hij ontving.

Dat schrijft Michail Kasjanov in een boek waaruit een Russische oppositiekrant vandaag citeerde. Kasjanov, onder Jeltsin onder meer minister van Financiën, was in 2000 de eerste premier onder Poetin. Hij heeft zijn boek gebaseerd op gesprekken met Jeltsin, die in 2007 overleed. Kasjanov heeft zich ontwikkeld tot tegenstander van Poetin. Vorig jaar kreeg hij geen toestemming mee te doen aan de presidentsverkiezingen, die de kandidaat van Poetin, president Dmitri Medvedev, won. Omdat hij werd uitgesloten, riep Kasjanov de Russen op de verkiezingen te boycotten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.