Home

Achtergrond 208 x bekeken

Orkaan Jimena zwakt af

De orkaan Jimena heeft verder aan kracht verloren.

Jimena is nu een orkaan van categorie twee, maakte de Nationale Meteorologische Dienst (SMN) van Mexico woensdagochtend vroeg bekend. Met windsnelheden van ruim 180 kilometer per uur viel Jimena woensdag het schiereiland Baja California binnen. De wervelstorm wierp metershoge golven op de Mexicaanse noordwestkust. Tienduizenden mensen in het gebied waren al geëvacueerd.

Het Amerikaanse Orkaancentrum (NHC) had gewaarschuwd voor de gevolgen van Jimena als de orkaan aan land komt in Mexico. In de nacht van maandag op dinsdag had het NHC Jimena nog opgeschaald naar categorie 5, de hoogste schaal voor het meten van de kracht van orkanen.

De wervelwind gaat gepaard met zware regenval. Door de droogte van de afgelopen tijd kan de grond de regenval vermoedelijk niet aan, waardoor ook gewaarschuwd wordt voor overstromingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.