Home

Achtergrond

Opvallend veel gedeputeerden verlaten provinciebestuur

Opvallend veel gedeputeerden hebben sinds hun aantreden in 2007 het provinciebestuur verlaten. Dat blijkt uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur.

Zestien mensen verdwenen vanwege een politiek conflict tijdelijk of definitief van het politieke toneel. In de provincies Noord-Holland en Utrecht kwam het voltallige college van Gedeputeerde Staten ten val. In Groningen, Zuid-Holland en Limburg moesten individuele gedeputeerden aftreden.

Ook kozen in totaal vijf bestuurders uit Brabant, Groningen en Noord-Holland voor een andere baan. In de collegeperiode 2003-2007 ging slechts één gedeputeerde om politieke redenen weg en verkoos niemand tussentijds een andere baan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.