Home

Achtergrond 183 x bekeken

Optimisme over economie stuwt Nikkei

Beleggers op de aandelenbeurs in Tokio reageerden donderdag positief op Amerikaanse macrocijfers.

Vooral een hoger dan verwachte industriële productie in de Verenigde Staten werd gezien als teken van een aantrekkende economie. Exporteurs als Sony en Toyota, die de VS als belangrijk afzetgebied hebben, profiteerden.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 1,7 procent hoger op 10.443,80 punten. De All Ordinaries-index in Sydney steeg 1,3 procent en de Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel 1,8 procent hoger. De Kospi-index in Seoul bleef wat achter met een plus van 0,7 procent.

De winst in Tokio, onder meer bereikt dankzij Sony (plus 2,4 procent) en Toyota (plus 1,9 procent), werd enigszins geremd door verliezen in de financiële sector. Shizuka Kamei, de nieuwe minister van Financiën, wil banken hard aanpakken omdat zij in zijn ogen verantwoordelijk zijn voor het flinke aantal faillissementen van kleine en middelgrote bedrijven. Mitsubishi UFJ, de grootste bank van Japan, leverde 2 procent in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.