Home

Achtergrond 161 x bekeken

Oproep voor meer vrouwen in EU-commissie

Zes van de zeven vrouwelijke parlementsvoorzitters in de Europese Unie, onder wie Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, willen dat er voldoende vrouwelijke Eurocommissarissen worden aangewezen.

Ze deden maandag een oproep daartoe bij de voorzitters van het Europees Parlement (EP) en de Europese Commissie (EC) en de leden van de Raad van Europa.

In de verklaring verwijzen ze naar de stijging van het aandeel vrouwen in het nieuwe EP van 31 naar 35 procent, maar ze vinden dit nog steeds geen gelijkmatige verdeling. Ook stellen ze dat de Europese Commissie eveneens heeft erkend dat vrouwen te weinig betrokken zijn als op Europees niveau economische en politieke besluiten worden genomen.

Naast Verbeet tekenden de parlementsvoorzitters van Litouwen, Estland, Oostenrijk, Hongarije en Bulgarije. De parlementsvoorzitter van Roemenië haakte af, omdat haar land een man heeft voorgedragen voor een post binnen de EC.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.