Home

Achtergrond

Oogst rode perenras Sweet Sensation circa 800.000 kilo

The Greenery verwacht dit seizoen 600.000 tot 800.000 kilo van het rode perenras Sweet Sensation te oogsten.

Bij Westende Fruitteelt zijn de plukkers vorige week gestart met het plukken van peren van oudere bomen. De telers die dit jaar voor het eerst plukken zullen dat deze week doen. De oogstrijpheid wordt vastgesteld aan de hand van het suikergehalte.

"Op dit moment is de blos mooi gestreept en rood tot dieprood." Bij de oogst gelden volgens The Greenery strikte richtlijnen om de kwaliteit te waarborgen: de peren worden rechtstreeks vanaf de boom in de kist gelegd. Zo wordt beschadiging door steeltjes voorkomen. De pluk duurt tot en met eind september. De peren worden centraal gekoeld en komen onder één beeldmerk op de markt.

The Greenery start vanaf midden oktober met de verkoop. The Greenery richt zich eerst op markten die om deze peren vragen. Dat zijn met name Scandinavië, Engeland, Rusland, Nederland en Frankrijk.

De afzetorganisatie vermarkt de peren dit jaar voor het eerst op commerciële basis. De afzetpartij streeft naar een uitbetaalprijs van € 1,20 tot € 1,50.

Het areaal Sweet Sensation bedraagt dit jaar zo’n 73 hectare. In 2016 moet dat zijn gegroeid naar 430 hectare. Dat moet resulteren in een productie van 15 miljoen kilo.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.