Home

Achtergrond 205 x bekeken

Ontvoerde journalist Afghanistan bevrijd

Een journalist van de Amerikaanse krant The New York Times, die vorige week was ontvoerd in het noorden van Afghanistan, is door militairen van de Navo bevrijd.

Zijn Afghaanse tolk, die ook was gegijzeld, kwam bij de bevrijdingsactie om het leven. Dat heeft The New York Times woensdag bekendgemaakt. De verslaggever, de Brit Stephen Farrell, was zaterdag ontvoerd in het dorp Omar Kheil, in de provincie Kunduz.

Hij deed daar verslag van de nasleep van een omstreden luchtaanval van de internationale troepenmacht Isaf op twee tankwagens, die waren gekaapt door de Taliban. Bij het bombardement kwamen tientallen mensen om het leven, onder wie vermoedelijk ook veel burgers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.