Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

Onrechtmatige vergoedingen ambtenaren in buitenland

Er is ”relatief veel mis” met de vergoedingen voor Nederlandse ambtenaren die met een salaris van het Rijk voor internationale organisaties als de Europese Unie en de Verenigde Naties in het buitenland werken.

De regels voor de vergoedingen worden door ministeries verschillend en soms ”onrechtmatig” toegepast.

Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een donderdag verschenen rapport over de periode van 2002 tot medio 2008. Daaruit bleek dat 293 van de 501 uitgezonden ambtenaren in de periode samen 23,1 miljoen euro aan vergoedingen kregen. In 22 gevallen kregen ambtenaren ”onrechtmatig” een vergoeding op grond van een regeling die alleen geldt voor ambtenaren van Buitenlandse Zaken en sinds 2007 voor ambtenaren van Economische Zaken.

Die regeling is 30 procent hoger dan de vergoeding die de Europese Unie al betaald. Het gaat om ongeveer 1500 euro per maand per persoon. Dit leidt tot onnodige kosten voor het Rijk, stelt een woordvoerder van de rekenkamer.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    snoepreisjes hoezo ?ach het wordt wel goedgekeurd zie Herfkens,lekker declareren,de ministers hebben ook een creditcard

Of registreer je om te kunnen reageren.