Home

Achtergrond 199 x bekeken

Onderzoek naar wanbeleid Fortis duurt langer

Het onderzoek naar eventueel wanbeleid bij bank en verzekeraar Fortis duurt langer dan voorzien.

Dat blijkt uit een brief van de onderzoekers aan de Ondernemingskamer, op wiens verzoek de studie wordt uitgevoerd. Verwacht werd dat het onderzoek, dat in december vorig jaar begon, binnen een jaar zou worden afgerond. Dat duurt nu zeker enkele maanden langer, aldus de brief die in handen is gekomen van RTL-Z.

De onderzoekers streven ernaar om eind januari of begin februari 2010 een eerste concept van hun verslag af te hebben, schrijven zij aan de Ondernemingskamer. Maar zij moeten daarvoor nog wel zeker 16 mensen interviewen die bij de ontwikkelingen rond Fortis waren betrokken en veel materiaal doorworstelen.

Niet alleen de tijdsduur, ook de kosten van het onderzoek zijn flink opgelopen. Die bedragen nu 1,2 miljoen euro. De Ondernemingskamer stelde eind 2008 een commissie in, die een onderzoek moest instellen naar mogelijk wanbeleid bij Fortis. Het onderzoek bestrijkt de periode tussen mei 2007 - toen Fortis samen met Royal Bank of Scotland en Santander een openbaar bod uitbracht op ABN Amro - en begin oktober 2008, toen Fortis werd genationaliseerd door de overheden van Nederland en België nadat het concern in grote problemen was gekomen door de kredietcrisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.