Home

Achtergrond 188 x bekeken

Onderzoek naar declaraties gedeputeerden

De Limburgse PvdA-gedeputeerden Odile Wolfs (Welzijn) en Bert Kersten (Milieu) hebben zaterdag gevraagd om een extern accountantsonderzoek naar hun declaraties. Ze deden dat tijdens een vergadering van de PvdA-Limburg in Kerkrade.

Op de agenda stond de recent ontstane commotie omtrent de declaraties van de PvdA-gedeputeerden over de afgelopen dertig maanden. Sinds publicaties eerder deze week over de hoge declaraties van beide bestuurders is ten onrechte het beeld ontstaan van "graaigedrag'', aldus Wolfs en Kersten.

Kersten declareerde de afgelopen jaren zo'n 70.000 euro aan onkosten, Wolfs bijna 60.000 euro. Zij declareerden meer dan gouverneur Leon Frissen (bijna 52.000 euro) en oud-CDA-gedeputeerde Herman Vrehen (ruim 47.000 euro). De drie andere CDA-gedeputeerden declareerden veel minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.