Home

Achtergrond 389 x bekeken

Onderwatergewicht fabriekers hoger dan gemiddeld

Het onderwatergewicht van de fabrieksaardappelen die zijn aangevoerd bij Avebe ligt tot nu toe gemiddeld op 475 gram.

Dat is ruim boven het meerjarige gemiddelde, meldt woordvoerder Johan Russchen van het aardappelzetmeelconcern.

Volgens Russchen zijn de eerste drie weken van de campagne goed verlopen. “De rooiomstandigheden zijn gunstig en de kwaliteit van de aardappelen is goed. Het onderwatergewicht ligt met gemiddeld 475 gram ruim boven het meerjarige gemiddelde.”

Ook het aandeel tarra ziet er goed uit. Russchen: “Het tarrapercentage ligt met gemiddeld 5,5 procent ruim onder het meerjarige gemiddelde. Telers die al hebben geleverd zijn in het algemeen positief over de opbrengst van de vroeg gerooide percelen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.