Home

Achtergrond

Onafhankelijk onderzoek naar kosten politie

Een onafhankelijke organisatie brengt de kosten van de politie in kaart.

Dat gebeurt in opdracht van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en het Korpsbeheerdersberaad. Volgens hen moet ook duidelijk worden wat er precies onder operationele sterkte wordt verstaan. Dat heeft een woordvoerder van Ter Horst woensdag gezegd. De korpsbeheerders hadden bij de bewindsvrouw aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek, omdat ,,de spanning tussen de bezetting en het beschikbare budget steeds verder toeneemt''.

Uit het onderzoek moet blijken wat een politieagent nu eigenlijk precies kost en hoeveel geld er nodig is om de toegezegde politiesterkte te halen. Dat moet bijdragen aan een oplossing van de financiële problemen bij de politie. Al maandenlang is er veel discussie over de gevolgen van de miljoenenbezuiniging die het kabinet de politie heeft opgelegd. Ter Horst onderhandelt momenteel met de korpsbeheerders (burgemeesters) over de manier waarop een en ander moet worden ingevuld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.