Home

Achtergrond

Omstreden adviseur van Obama stapt op

Een adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, Van Jones, heeft zondag zijn functie neergelegd als gevolg van wat hij noemde een kwaadaardige lastercampagne. Jones was sinds maart milieuadviseur.

Jones werd belaagd door woedende Republikeinen die in hem een linkse extremist zagen. Afgelopen week kwam aan het licht dat Jones ooit een petitie heeft ondertekend waarin wordt gesuggereerd dat Amerikaanse leiders de terroristische aanslagen van september 2001 hadden kunnen voorkomen, maar dat nalieten, mogelijk om een excuus voor oorlog te hebben.

Jones zei in een zondag verspreide verklaring dat tegenstanders van hervormingen een lastercampagne tegen hem hebben gevoerd. "Ik treed af als adviseur milieu-kwaliteit omdat ik in die functie voor anderen en niet voor mezelf moet vechten.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.