Home

Achtergrond

Ombudsman eist onderzoek naar bouw Europarlement

De Europese Ombudsman eist een diepgaand onderzoek naar de bouw van het Europarlement in Brussel.

Het parlement blijkt de enorme gebouwen in de jaren negentig te hebben gefinancierd zonder openbare aanbesteding, wat mogelijk wel had gemoeten. Dat kan duiden op corruptie.

De ombudsman wil dat de antifraudedienst van de Europese Commissie, OLAF, zaak duikt. Een eerder onderzoek van de dienst in 2006 stelde niet veel voor, meent de ombudsman in een aanbeveling die donderdag is uitgebracht.

Aanleiding voor de zaak was een klacht van een journalist. Die had documenten opgevraagd om te weten te komen hoe het parlement de financieringsopdracht had toegewezen, maar kreeg ze nooit. De ombudsman beveelt ook aan dat de papieren openbaar worden gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.