Home

Achtergrond

Obama prijst islam

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag in Washington de islam en de islamitische gemeenschap in de Verenigde Staten geprezen.

Hij deed dat tijdens een 'iftar' in het Witte Huis, de maaltijd die tijdens de vastenmaand ramadan meteen na zonsondergang wordt genuttigd.

Obama zei tegen zijn gasten dat de iftar in alle vijftig (Amerikaanse) staten wordt gebruikt door islamitische Amerikanen. "De islam is zoals we weten een deel van Amerika. Net als de hele Amerikaanse bevolking is de Amerikaanse, islamitische gemeenschap buitengewoon dynamisch en gevarieerd,'' aldus Obama. "Bij deze gelegenheid vieren we de heilige maand ramadan en ook hoe veel islamieten Amerika hebben en Amerika's cultuur hebben verrijkt,'' zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.