Home

Achtergrond 196 x bekeken

Obama houdt rede over economische crisis

Een jaar na de val van de Wall Street-iconen Lehman Brothers en Merrill Lynch en het begin van de wereldwijde financiële en economische crisis houdt de Amerikaanse president Barack Obama maandag een rede waarin hij zal aangeven wat er moet gebeuren om herhaling te voorkomen.

Hij doet dat op een bijzondere locatie. De Federal Hall in New York ligt namelijk naast de effectenbeurs op Wall Street.

Obama zal in zijn toespraak vanaf 12.10 uur lokale tijd (18.10 uur Nederlandse tijd) bedrijven op Wall Street oproepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en de risico's te vermijden die hebben geleid tot de financiële chaos van het afgelopen jaar. Ook zal hij opnieuw een lans breken voor strengere wetgeving voor de financiële sector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.