Home

Achtergrond 181 x bekeken

Obama: critici zijn geen racisten

De Amerikaanse president Barack Obama gelooft niet dat critici van zijn beleid heimelijk racistische motieven hebben.

Een woordvoerder van de president stelde dat kritiek op Obama niet gebaseerd is op ,,de kleur van zijn huid''. Dat meldde de Amerikaanse omroep NBC donderdag.

De Republikeinse afgevaardigde Joe Wilson onderbrak vorige week een rede van Obama door ,,u liegt'' te roepen terwijl de president sprak over de hervorming van het gezondheidsstelsel. Oud-president Jimmy Carter stelde later dat dergelijke ,,geniepige'' opmerkingen worden ingegeven door racisme. ,,Veel mensen vinden dat een Afro-Amerikaan geen president zou moeten zijn'', zei Carter dinsdag tijdens een discussiebijeenkomst.

Wilson heeft de president telefonisch zijn excuses aangeboden voor zijn ,,gebrek aan beleefdheid''. Dat weerhield het Huis van Afgevaardigden er niet van een motie van afkeuring tegen hem aan te nemen, omdat de republikein weigerde publiekelijk zijn spijt te betuigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.