Home

Achtergrond 191 x bekeken

OESO ziet herstel

De meeste belangrijke economieën in de wereld laten "duidelijke tekenen'' van herstel zien.

Dat constateert de OESO, de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De indicator die economische activiteit meet, is in juli gestegen naar 97,8, tegen 96,3 in juni, zo meldde de denktank van dertig industrielanden vandaag.

De grootste economieën, verenigd in de G7, laten alle herstel zien. Vooral Frankrijk en Italië doen het goed. De economieën groeien daar mogelijk weer. Ook Duitsland klimt sterk op uit een diep dal. Brazilië blijft het meest achter, aldus de OESO.

De gegevens komen niet als een verrassing. Diverse bedrijven en beleidsmakers hebben al gewezen op verbeterde economische omstandigheden. Op de aandelenbeurzen wordt al geruime tijd gespeculeerd op een snel economisch herstel.

In de meeste landen was in juli de economische activiteit nog wel lager dan een jaar eerder. De OESO-indicator voor de Verenigde Staten bevond zich bijvoorbeeld met een stand van 96 nog ruim 4 punten onder het niveau van juli 2008. Voor Japan ging het om 6,6 punten. Ter vergelijking: de indicator van de eurozone was 1,4 punt hoger dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.