Home

Achtergrond 201 x bekeken

Nu ook Belg op Nederlandse Boekenbon

Voor het eerst in 75 jaar siert een Belgische schrijver de Boekenbon.

Een portret van de Vlaamse auteur Hugo Claus tooit vanaf 30 september de Nederlandse waardecheque. ,,Met het afbeelden van een Belgische auteur willen we een groter deel van het Nederlandse taalgebied bestrijken'', aldus de Nederlandse Boekenbon.

Claus prijkt samen met zes Nederlandse schrijvers op een vernieuwde serie Boekenbonnen, die worden uitgegeven ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de bon dit jaar. Ook Jan Wolkers, Nelleke Noordervliet, Arthur Japin, Connie Palmen, Adriaan van Dis en Cees Nooteboom staan geportretteerd op de nieuwe reeks. Het ontwerp van de nieuwe Boekenbonnen is van de hand van Jaap Drupsteen, die ook de laatste serie abstracte guldenbiljetten heeft vormgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.