Home

Achtergrond 3 reacties

Nog jaren verlies aan koopkracht verwacht

Nederlanders moeten na 2010 mogelijk nog jarenlang rekening houden met verlies aan koopkracht. Dat sombere beeld schetst de Macro Economische Verkenning (MEV), de voorspelling van de Nederlandse economie voor komend jaar die dinsdag samen met de rijksbegroting verschijnt.

,,Het zou goed kunnen dat er meerdere jaren met koopkrachtverlies zullen volgen'', staat in het stuk, dat zaterdag al via RTL Nieuws is uitgelekt. Dit jaar en volgend jaar vallen de effecten van de wereldwijde economische crisis nog mee in de portemonnee. Gemiddeld daalt de koopkracht 0,25 procent, zoals eerder al naar buiten kwam.

Mensen met een gemiddeld en een hoger inkomen leveren meer in. Omdat veel mensen hun baan verliezen, bonussen kwijtraken en hun vermogens zien dalen, kunnen de cijfers in de praktijk harder aankomen dan verwacht. ,,Hun koopkrachtontwikkeling zal ongunstiger zijn dan de statische cijfers suggereren.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koos Kansloos

  Straks nog maar 2 keer per jaar op vakantie?

 • no-profile-image

  gert

  We krijgen wel veel natuur,maar minder geld

 • no-profile-image

  gert

  Boeren en tuinders leveren al jaren in

Of registreer je om te kunnen reageren.