Home

Achtergrond 260 x bekeken

Nieuwe brede weerverzekering

Dienstencentrum Agra­rische Markt (DCA) komt samen met de Zwitserse verzekeraar Cel­siusPro met een nieuwe brede weerverzekering.

Boeren en tuin­ders kunnen zich indekken tegen schade met een weercertificaat op maat. Zo kunnen ze hun eigen risico’s bepalen.

DCA, dat zich tot nog toe richtte op prijsrisico’s, biedt verzekerin­gen aan tegen schade door regen, droogte en vorst. Bij droogte be­taalt DCA een afgesproken bedrag uit voor elke droge dag langer dan de van te voren afgesproken peri­ode. Bij warmte wordt een afge­sproken bedrag uitbetaald voor elke dag dat de temperatuur bo­ven of onder een maximaal aantal graden komt.

De weersomstandigheden wor­den gemeten door officiële weer­stations. Als de weersomstandig­heden afwijken van de in de ver­zekering vastgelegde neerslag en temperaturen betaalt de verzeke­ring altijd uit. Er hoeft geen scha­de meer geclaimd te worden. Zo kan het zijn dat een akkerbouwer zich verzekert vanaf 60 millime­ter regen, maar dat hij nog geen schade heeft als er een keer 70 millimeter valt. Dan krijgt hij toch een vergoeding uitbetaald.

De premies variëren sterk en hangen af van de wensen van de boer, zegt DCA-directeur Edwin Burgers. ”Wij kunnen de premie binnen proporties houden door een samenwerking met het Zwit­serse CelsiusPro, één van de grootste verzekeraars op dit ge­bied. Zij hebben heel veel klanten over de hele wereld, waardoor ze het risico spreiden en er makke­lijk uitgekeerd kan worden.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.